Румунія введе мораторій на розробку сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія введе мораторій на розробку сланцевого газу

Енергетика
454
Новий уряд Румунії зажадає вимагатиме мораторію на геологорозвідку і видобуток сланцевого газу.
Відповідну умову поставлено в програмі кабінету Віктора Понти.
Причиною для такого рішення є ризики для навколишнього середовища. Уряд Румунії порушує плани американської нафтогазової компанії Chevron, що збиралася видобувати сланцевий газ в східноєвропейській країні.
Таким чином уряд Румунії порушує плани американської нафтогазової компанії Chevron, що збиралася видобувати сланцевий газ в східноєвропейській країні. Крім Chevron, резерви Румунії мали намір розробляти канадська Sterling Resources і угорська MOL.
Chevron зараз володіє концесією на розробку території в 600 тисяч гектарів (6000 квадратних кілометрів) в провінція Бирлад і Добруджа на сході країни. Очікувалося, що перша свердловина буде пробурена компанією в першій половині 2012 року.
Видобуток сланцевого газу передбачає використання технології гідророзриву, коли воду використовують для розтину пластів каменю і вивільнення газу, що міститься в них. Вважається, що цей метод завдає шкоди для екології.
У США видобуток сланцевого газу дозволений практично у всіх штатах. Виняток становлять тільки Нью-Джерсі і Нью-Йорк, де заборона був прийнятий на законодавчому рівні. У Європі аналогічні рішення були прийняті Францією і Болгарією.
В останні роки сланцевий газ допоміг істотно поліпшити загальну ситуацію з газовидобутком в США. Раніше малодоступний ресурс дозволив американцям стати лідерами у світовому видобутку газу і майже повністю вийти на самозабезпечення.
Нещодавно прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що російська енергетика повинна відповісти на виклик сланцевої революції.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас