ЦБ Китаю підняв курс юаню до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю підняв курс юаню до рекордного рівня

Валюта
655
Орієнтовний курс юаня до долара США, встановлений Центральним банком КНР, в середу досяг своєї максимальної позначки 6,2670.
Подібна тенденція зберігається вже досить тривалий час, курс китайської валюти до долара оновлює максимальні позначки протягом останніх двох тижнів. Причому подібна динаміка зберігається, незважаючи на посилення позицій американської валюти відносно валют інших провідних економік світу.
При цьому загальна ситуація в економіці Китаю залишається негативною, особливо на тлі зниження обсягів кредитування в квітні на 30%, порівняно з березнем.
Управління банківським кредитуванням є в Китаї одним з найважливіших елементів грошово-кредитної політики, і поточне уповільнення є підтвердженням охолодження економіки та зростання вартості фондування. У квітні обсяг нових кредитів, за інформацією видання, склав 700 млрд юанів, а на велику четвірку китайських банків припадає менше 200 млрд юанів. Нагадаємо, що на частку цих банків припадає більше 30% нових кредитів.
Хоча необхідно зазначити, що бізнес-умови для китайських виробників у квітні показали поліпшення, щоправда, загальна активність до цих пір знижується.
Ринковий курс юаня може відхилятися від офіційного орієнтовного значення не більш ніж на 1% в обидва боки протягом дня.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас