Греції необов'язково бути частиною єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції необов'язково бути частиною єврозони

Казна та Політика
341
Перебування Греції в єврозоні не є беззаперечним фактом. Про це заявив у вівторок, 1 травня, в інтерв'ю колишній міністр фінансів Греції, який пішов у відставку в березні, лідер соціалістів Евангелос Венізелос, передає "Росія-24".
"Є певні помилки, які мене турбують: наприклад, що б не трапилося, ми не збираємося залишати євро", - цитує Guardian Венізелоса. Венізелос, якому 55 років, пішов з поста міністра фінансів, щоб очолити Грецький соціалістичний рух (ПАСОК) після тривалого марафону переговорів щодо регулювання боргу країни, які були поєднані з найбільшою реструктуризацією боргу в березні. За його словами, він очолив партію, щоб збільшити її шанси напередодні виборів.
"У Європи та єврозони немає ніяких раціональних підстав, щоб виштовхнути Грецію з євро. Але це система, в якій багато партій, багато виборців, і ми можемо стати свідками неконтрольованих подій", - сказав він.
Венізелос підкреслив, що дострокові парламентські вибори в Греції в найближчу неділю, 6 травня, є "найбільш важливими". Опитування показують лідерство партій, які виступають проти жорсткої економії в ім'я уникнення дефолту.
"Грецький народ повинен буде дати чітку відповідь на питання, чи хоче він (дотримуватися) проєвропейського курсу, який є безпечним і відповідальним, чи чогось ще", - заявив Венізелос.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас