Офіційний Київ вважає інформацію про заклики бойкотувати Євро-2012 перебільшеною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційний Київ вважає інформацію про заклики бойкотувати Євро-2012 перебільшеною

121
Голова місії України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв сподівається, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 перебільшена.
"Сподіваюся, що інформація про заклики бойкотувати Євро-2012 виявиться перебільшенням. У той же час я вважаю, що окремі сигнали про жорсткі умови відвідати чемпіонат в Україні, так само як і підписати Угоду про асоціацію тільки в разі вирішення ситуації навколо так званого вибіркового правосуддя, не сприяють конструктивному розвитку відносин і переводять політичний діалог на мову ультиматумів", - заявив Єлісєєв.
Дипломат вважає, що у такого підходу відсутнє "стратегічне бачення", оскільки не дозволяє ЄС використовувати "трансформаційний потенціал ідеї європейської інтеграції та футбольної дипломатії".
Представник України в ЄС зазначив, що саме Угода про асоціацію є стратегічним документом, який визначить "на багато років параметри відносин між Києвом і Брюсселем". "Цей документ стане всеохоплюючим і ефективним механізмом для впровадження в Україні спільних з ЄС цінностей. Завдяки імплементації Угоди міжнародне співтовариство буде спостерігати за процесом зміцнення демократичних і ринкових інститутів в Україні, які будуть поступово наближатися до стандартів ЄС та критеріїв членства", - підкреслив він.
Він також вважає "несправедливим вимагати від України досягнення політичних критеріїв членства як умову для підписання Угоди про асоціацію".
Представник України в ЄС упевнений, що цей документ буде гарантією забезпечення незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та запорукою її євроінтеграційного курсу. "Будь-які перешкоди на шляху підписання Угоди про асоціацію, незалежно від причин, фактично залишають питання реальних гарантій безпеки української держави відкритим", - заявив український дипломат.
Нагадаємо, деякі країни Європи, а також європейська преса закликали бойкотувати Євро-2012 в Україні в зв'язку з ситуацією, яка склалася навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Крім того, європейці стурбовані серією вибухів у Дніпропетровську.
Більше того, один з керівників UEFA Мартін Каллен не відкинув, що UEFA може перенести проведення запланованого на початок літа фіналу чемпіонату Європи з футболу на інший рік через ситуацію в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас