Державна пенітенціарна служба подала до суду на Власенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державна пенітенціарна служба подала до суду на Власенка

562
Державна пенітенціарна служба звернулася до суду з вимогою зобов'язати народних депутатів від "БЮТ-"Батьківщини" Сергія Власенка та Сергія Пашинського вибачитися перед відомством. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
"Державна пенітенціарна служба України звернулася до суду з проханням про захист честі і гідності співробітників служби з вимогою визнати інформацію народного депутата Пашинського, Власенка та інших такою, що ганьбить ділову репутацію відомства, а також з вимогою публічно спростувати інформацію у відкритий для суспільства спосіб", - сказано у відкритому зверненні персоналу та ветеранів відомства, повідомляє LB.ua.
При цьому назва суду не уточнюється.
Автори звернення зазначають, що співробітників служби неодноразово називали "тюремниками", а Власенко, Пашинський та інші депутати в ЗМІ, на інтернет-порталах та в окремих коментарях називають "фашистами", "катами", "торгашами свободи", "нелюдами", "опричниками влади". Крім того, працівники відомства заявляють, що їм та їхнім сім'ям надходять погрози фізичної розправи у зв'язку з ситуацією навколо Юлії Тимошенко.
На думку авторів звернення, ці загрози пов'язані з перебуванням Тимошенко в Качанівській виправній колонії (Харків), зокрема із заявами екс-прем'єра про побиття її при транспортуванні 20 квітня в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці".
Вони стверджують, що з моменту поміщення Тимошенко в Лук'янівський слідчий ізолятор Києва, а потім у колонію журналісти і депутати систематично оприлюднюють інформацію про знущання над екс-прем'єром, ненадання їй медичної допомоги та непрофесіоналізм співробітників Пенітенціарної служби.
У зв'язку з цим у зверненні наголошується, що всього Тимошенко було проведено 61 комісійний медичний огляд (в 33 випадках вона відмовлялася від нього), 30 сеансів масажу за участю особистої медичної сестри і 250 разів вона оглядалася лікарями СІЗО і колонії (в 218 випадках вона відмовлялася від медичних послуг).
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас