Українська міліція небезпечна для гостей Євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська міліція небезпечна для гостей Євро

3168
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що правоохоронні органи в Україні несуть загрозу уболівальникам Євро-2012.
Про це йдеться в заяві Amnesty International з приводу пограбування та жорстокого побиття двох хлопців шістьма міліціонерами у Львові 21 квітня.
"Український уряд має вжити негайних заходів, щоб зупинити поширення міліцейських злочинів", - сказав директор Європейського та Центральноазіатського департаменту Amnesty International Джон Далхусейн.
Він вважає, що у випадку, якщо уряд не відреагує на ці інциденти, то правоохоронці будуть і далі вдаватися до насильства, що піддасть небезпеці фанів Євро-2012.
На його думку, українські правоохоронні органи потребують негайного реформування напередодні Євро-2012, а нехтування правами людини "неприпустимо".
В Amnesty International обурені інцидентом, який стався 21 квітня у Львові. Ігор Сачишин та Андрій Семенюк були заарештовані в результаті сварки в барі.
Як зафіксовано на відео, під час затримання 6 міліціонерів обікрали хлопців на $2,075 і вдалися до жорстокого побиття.
В організації зазначають, що міліціонери накинулися на хлопців, побили, застосували сльозоточивий газ і наділи наручники. Їх також неодноразово били кийками, а потім повалили на підлогу.
Після цього хлопців відвезли в Сихівський райвідділок міліції та утримували за ґратами без медичної допомоги та доступу адвоката протягом 12 годин. Пізніше їх випустили, і "Швидка допомога" відвезла їх в найближчу лікарню, оскільки хлопці не могли самостійно пересуватися.
Місцеві органи відмовлялися відкривати кримінальну справу проти міліціонерів, поки адвокат жертв не дав інтерв'ю одному з місцевих телеканалів.
25 квітня п'ятеро міліціонерів були заарештовані. Ще один ліг в лікарню зі скаргами на травми, нібито отримані від двох чоловіків за чотири дні до цього.
"Ця справа є черговим прикладом того, як існуюча система залишає правоохоронців безкарними за злочинну поведінку. Влада починає щось робити тільки тоді, коли втручаються медіа", - сказав Далхусейн.
"Країна потребує нової здорової системи для розслідування міліцейських злочинів", - додав він.
В Amnesty International відзначили, що зафіксували безліч подібних випадків прояву жорстокості і насильства з боку міліціонерів в інших містах, що приймають Євро-2012.
В організації додали, що міліціонери часто вдаються до насильства, вимагаючи гроші, вибиваючи зізнання, або просто через сексуальну орієнтацію або етнічну приналежність жертв.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас