Жером Кервьєль подав позов проти Societe Generale — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жером Кервьєль подав позов проти Societe Generale

235
Колишній трейдер банку Societe Generale Жером Кервьєль, в 2010 році засуджений за шахрайство до трьох років в'язниці, заявив, що подає ще один позов до фінансової організації.
Як пояснив новий адвокат Кервьєля Девід Коуббі, його клієнт звинувачує банк у фальсифікації і підтасовуванні доказів на процесі. Зокрема, як стверджує адвокат, з 12-годинної плівки із записом бесіди Кервьєля з керівництвом Societe Generale було вирізано шість годин. Як припускає Кервьєль, вилучена була частина запису, з якої випливало, що менеджемент банку був в курсі операцій свого трейдера - той факт, що в SocGen ніколи не підтверджували.
Тиждень тому Кервьєль вже подав перший позов до SocGen, нагадує Bloomberg. У ньому стверджується, що фінансова організація неправильно оцінила свої втрати від дій Кервьєля. У свою чергу, у банку відкинули ці звинувачення і пообіцяли подати зустрічний позов.
На початку 2008 року Societe Generale оголосив про незаконні біржові операції Кервьєля, в результаті яких банк зазнав збитків майже на п'ять мільярдів євро. У жовтні 2010 року колишній трейдер був визнаний винним у підробці документів, порушенні довіреною особою своїх зобов'язань і несанкціонованому використанні комп'ютерних систем банку. Він був засуджений до тюремного терміну і штрафу на суму 4,9 мільярда євро.
У свою чергу, Кервьєль не визнав свою провину. Він не раз заявляв, що менеджмент SocGen знав про проведені ним операції на біржі і закривав очі на те, що вони ризиковані, - до тих пір, поки вони приносили банку прибуток.
Суд, який розглядатиме апеляцію Кервьєля на винесене в 2010 році рішення, повинен початися в Парижі 4 червня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас