У Німеччині проведуть перепис власників зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині проведуть перепис власників зброї

173
Бундестаг схвалив створення єдиного реєстру власників вогнепальної зброї. Для того, щоб проект був здійснений, його потрібно схвалити бундесрату. Очікується, що список буде сформований ще до кінця 2012 року.
На даний момент інформація про легальне володіння зброєю зібрана в 600 різних відомствах, які ніяк не пов'язані між собою. Проект нового закону передбачає, що у разі потреби влада зможе швидко вирахувати походження зброї та її власника. Єдиний електронний реєстр доручать вести Федеральному адміністративному відомству, яке буде збирати дані з інших джерел.
Вимоги про створення єдиного списку власників зброї були озвучені після того, як колишній учень гімназії в Ерфурті (Erfurt) в 2002 році влаштував стрілянину в школі. Він убив 16 осіб, більшість з яких були вчителями школи, а потім наклав на себе руки. Як стало відомо пізніше, за кілька тижнів до події його самого вигнали з гімназії.
У 2009 році в місті Вінненден (Winnenden) підліток також розстріляв своїх однокласників і вчителів, убивши 15 осіб. Після цього він наклав на себе руки. Пістолет він взяв у батька - члена стрілецького клубу.
Після цього інциденту в закон про зброю були внесені зміни. Зокрема, поліція отримала право приходити з перевірками в будинки власників зброї без попередження. Особи до 18 років, які перебувають в стрілецьких товариствах, не мають більше права користуватися зброєю великого калібру.
Крім того, вводячи єдиний реєстр, Німеччина випереджає плани ЄС, згідно з якими подібні списки повинні з'явитися в країнах Євросоюзу не пізніше 31 грудня 2014 року.
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас