МЗС: Голови декількох європейських країн відмовились приїжджати на саміт в Ялті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Голови декількох європейських країн відмовились приїжджати на саміт в Ялті

468
У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що президенти низки європейських країн заздалегідь повідомили українській стороні, що не візьмуть участь в саміті Центральної Європи в Ялті з різних причин.
Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.
"Ще кілька днів тому на спеціальному брифінгу ми роз'яснили цю ситуацію, і щоб уникнути якихось колізій і сенсацій на рівному місці, я готовий оголосити список тих президентів, які з різних причин не прийняли запрошення", - сказав він. "Президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії заздалегідь повідомили, що не зможуть приїхати на цей захід", - повідомив Волошин.
Він додав, що, скоріш за все, не зможе приїхати президент Естонії. Президенти 10 країн підтвердили, що візьмуть участь в цьому саміті, а 4 - дали попередню згоду. "Таким чином, ми заздалегідь повідомляємо, щоб ніхто не робив ніяких сенсацій. Тому шукати за цим якийсь демарш не варто", - підкреслив він.
Раніше ЗМІ повідомили, що президент Чехії Вацлав Клаус скасував свою участь у саміті Президентів країн Центральної Європи, який повинен відбутися в середині травня в Криму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас