Яценюк радить Європі оголосити бойкот Януковичу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк радить Європі оголосити бойкот Януковичу

586
Керівники європейських країн не повинні відмовлятися від візитів на матчі Євро-2012 в Україні, а тільки від зустрічей з президентом країни Віктором Януковичем, заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в інтерв'ю німецьким журналістам.
На запитання журналістів, чи допоможе опозиції сигнал з боку європейських керівників держав, якщо вони відмовляться відвідувати матчі Євро-2012, Яценюк зазначив, що чемпіонат - це подія насамперед для українців, а не для влади. "Краще, щоб керівники європейських країн відвідали Євро і не зустрічалися з президентом Януковичем. Це візит не до Януковича, а до українців", - цитує Яценюка прес-служба партії.
Він зазначив, що витрати на підготовку до чемпіонату лягли на плечі українців. "Витрати на Євро-2012 - це катастрофа. Вони витратили 10 мільярдів доларів - це податки українців. Стадіон у Києві - один з найдорожчих інфраструктурних проектів у світі. Вважаю, 50% цих грошей просто перейшли в офшорні компанії. Це не футбольний - це діамантовий чемпіонат", - заявив Яценюк.
Однак політик переконаний, що Євро-2012 надзвичайно важливе для України. "Ми хочемо зацікавити європейців. Ми прагнемо показати нашим європейським друзям, що Україна - це Європа. У нас європейські цінності і стандарти", - підкреслив він.
"Ми в опозиції до нинішньої влади і президента Януковича, а не до України. Чемпіонат необхідний. Нам необхідно показати, що Україна - європейська країна", - додав Яценюк.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас