У ГПУ заявили, що висновки Карпачової не є доказом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ заявили, що висновки Карпачової не є доказом

Кримінал
242
Висновок колишнього уповноваженого Ради з прав людини Ніни Карпачової щодо тілесних ушкоджень на тілі Юлії Тимошенко не може бути використано як доказ.
Про це заявив начальник головного управління нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходів Генеральної прокуратури України Вадим Горан в ефірі 5-го каналу.
За його словами, та інформація, яка була оприлюднена Карпачовою, не є документом, а лише особистою думкою. "Це не акт, а це думка будь-якого фахівця, який може щось сказати.
Не можна говорити, що це якийсь офіційний документ, оскільки він був складений не уповноваженими на це фахівцями, і він не є доказом", - додав Горан.
Як повідомлялося, 8 лютого 2012 р. завершився термін повноважень чинного омбудсмена Карпачової, яка займала цей пост з 1998 року. 24 квітня Верховна Рада обрала нового омбудсмена - урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини Валерію Лутковську.
Вона склала присягу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в п'ятницю, 27 квітня. Після цього парламент ухвалив рішення про звільнення Карпачової з цієї посади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас