Ринок житла Португалії пішов у депресію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок житла Португалії пішов у депресію

Нерухомість
360
Ринок португальської нерухомості як і раніше слабкий. Поряд з падінням цін на житлову нерухомість, знижуються також і обсяги продажів. Однак, як стверджують експерти, на ринку оренди намітилися зміни на краще.
Як пише Property Wire з посиланням на фахівців RICS (королівська асоціація оцінювачів), а також португальське агентство з нерухомості Confidencial Imobiliario житло дешевшає, оскільки на нього падає попит. З 2007 року ціни на нерухомість в країні впали на 40-50%.
Настільки негативну тенденцію зумовили слабка економіка Португалії, брак банківського фінансування і зростаюче безробіття.
Різноманітні індекси (купівельної активності, довіри споживачів і середньостатистичної вартості житла в країні), які могли б свідчити про позитивні тенденції, що намітилися на цьому ринку, продовжують знижуватися протягом декількох останніх місяців.
Тим часом, ринок оренди Португалії характеризується позитивними змінами. Справа в тому, що більша частина покупців, яка не може отримати іпотечний кредит, змушена знімати житло. Саме тому попит на оренду в Португалії продовжує зростати.
"Незважаючи на те, що попит на оренду росте, орендні ставки продовжують зменшуватися", - відзначає провідний економіст RICS Джош Міллер.
За прогнозами аналітиків, оренда продовжить дешевшати і далі, однак обсяги житла, що здається в оренду, навпаки, будуть тільки зростати.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас