Швейцарія вводить квоти на робітників зі Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія вводить квоти на робітників зі Східної Європи

Нерухомість
379
Швейцарський уряд оголосив про свій намір з 1 травня 2012 р. вдвічі скоротити кількість дозволів на довготривале перебування, які будуть видані мігрантам-гастарбайтерам. Раніше на заробітки в Конфедерацію щорічно приїжджали не менше 4000 громадян із східно-європейських країн, тепер їх число скоротять до 2180 осіб на рік.
Як зазначає портал The Baltic Сourse, нові правила істотно зачіпають інтереси трудових іммігрантів з восьми країн східної Європи, так званих країн групи "А8". До неї належать ті держави, які увійшли до Євросоюзу пізніше інших країн, в 2004 році - Чеська Республіка, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Словаччина і Словенія. За законом, іноземні громадяни можуть прибувати на територію Швейцарії, перебувати і працювати в цій країні протягом одного року або навіть більше, з урахуванням дозволів на перебування типу "B". На практиці це не влаштовує ні уряд, ні місцевих жителів.
У травні 2011 року Швейцарія скасувала імміграційні обмеження для громадян країн групи A8. Довгострокові дозволи на роботу отримали 6000 осіб. Мабуть, приїжджі трудяги не виправдали надій швейцарського народу і уряду. 18 квітня 2012 р. в Міністерстві праці було порушено питання про повторне скорочення квот на перебування для східно-європейських гастарбайтерів. Точні цифри були озвучені в кінці місяця. У наступному квітні влада розгляне питання про продовження періоду дії скорочених квот до весни 2014 року.
У заяві уряду йдеться, що трудові мігранти з країн ЄС, яких у країні понад 1,1 млн осіб, досить ефективно попрацювали на благо економіки Швейцарії. Проте зростаючі темпи міграції та недостатній ступінь асиміляції приїжджих швейцарською спільнотою, турбують чиновників. До слова, в 2011 році Швейцарія посилила і умови видачі та продовження посвідки на проживання для мігрантів.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас