Американці побудують заправки на астероїдах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці побудують заправки на астероїдах

479
"Команда мільярдерів з компанії Planetary Resources Inc. планує перетворити наукову фантастику в реальний прибуток", - пишуть американські журналісти. Магнати збираються побудувати кілька автоматизованих космічних кораблів, які будуть видобувати на поверхні астероїдів такі корисні копалини, як золото і платина. Крім того, бізнесмени планують побудувати на астероїдах заправні станції для космічних кораблів,
За словами одного з учасників проекту, перші космічні заправки можуть з'явитися поблизу земної орбіти вже в 2020 році. Перший же крок, який займе від 18 до 24 місяців, полягатиме у запуску перших в історії приватних телескопів, які будуть шукати підходящі для дослідження астероїди. Деякі вчені, які не мають стосунку до проекту, за їхніми словами, мають щодо цієї ідеї змішані почуття.
З одного боку, він здається їм неймовірно цікавим і амбітним, з іншого - занадто фантастичним і складним. Крім того, поки не ясно, яким чином проект буде окупатися. Незважаючи на те, що вартість золота і платини становить близько 1600 доларів за унцію, майбутня кампанія НАСА з видобутку всього двох унцій "астероїдного матеріалу" обійдеться американській владі в 1 мільярд доларів.
Однак автори проекту Ерік Андерсон і Пітер Діамандіс заявили у вівторок, що з окупністю дослідження не повинно виникнути проблем. Бізнесмени були в числі перших підприємців, які почали працювати в сфері космічного туризму. У число інвесторів і консультантів Planetary Resources Inc. входять Ларрі Пейдж Ерік Шмідт, генеральний директор і виконавчий директор компанії Google, відповідно, а також режисер Джеймс Кемерон.
Згідно з задумом керуючих Planetary Resources Inc., телескопи, призначені для пошуку підходящих для дослідження астероїдів, будуть являти собою "трубки довжиною не більше двох метрів і вагою не більше трьох-чотирьох кілограмів". Високотехнологічні "спостерігачі" будуть легко уміщатися в руці. Андерсон і Діамандіс планують затратити на їх виробництво не більше 10 мільйонів доларів.
За попередніми даними, на відносно близькій відстані від Землі розташовані близько 1500 астероїдів, придатних для вивчення. Діаметр кожного з них не перевищує 50 метрів. Якщо вірити Еріку Андерсону, 10% з них містять воду та цінні мінерали.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас