Абрамович і Усманов потрапили до трійки багатіїв Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абрамович і Усманов потрапили до трійки багатіїв Британії

410
Британське видання Sunday Times опублікувало список найбагатших жителів Великобританії, чиї сумарні статки, незважаючи на новий виток рецесії, зросли за минулий рік і встановили новий рекорд.
Згідно з проведеним дослідженням, загальний капітал тисячі найбагатших людей Британії навесні 2012 року досяг 414 млрд фунтів стерлінгів (673,5 млрд доларів США), що на 4,7% більше, ніж у минулому році.
Ця цифра вперше перевищила докризовий показник 2008 року.
Щоб потрапити в рейтинг, що нараховує 77 мільярдерів, претендентам необхідно було мати на рахунках щонайменше 72 млн фунтів.
Перше місце списку найбагатших людей Великобританії восьмий рік поспіль займає індійський сталеливарний магнат Лакшмі Міттал із капіталом в 12,7 млрд фунтів стерлінгів.
Міттал зберігає свої позиції в рейтингу, незважаючи на зменшення капіталу його сім'ї на 27% за останні 12 місяців, викликане падінням цін на акції їх спільного сталеливарного підприємства.
Інший бізнесмен, який робить гроші на металургії і є акціонером футбольного клубу "Арсенал", росіянин Алішер Усманов, підійшов до індійського бізнесмена впритул зі капіталом в 12,3 млрд фунтів стерлінгів. У 2012 році агентство Bloomberg назвало його найбагатшою людиною Росії.
Нафтовий магнат і власник "Челсі" Роман Абрамович займає третє місце з 9,5 млрд фунтів, незважаючи на скорочення його капіталу на 800 млн фунтів в 2011 році.
Леонард Блаватник, американський підприємець російського походження, в 2011 році купив звукозаписну компанію Warner Music Group, займає п'яте місце списку з 7,58 млрд фунтів стерлінгів.
Найбагатшою жінкою в списку стала колишня Міс Великобританія Кірсті Бертареллі, яка володіє разом зі своїм чоловіком, швейцарським підприємцем Ернесто, капіталом в 7,4 млрд фунтів стерлінгів.
Найбагатший житель Великобританії, народжений на території країни і є її найбільшим землевласником, - герцог Вестмінстерський Джералд Кавендіш Гросвенор - зайняв сьому сходинку рейтингу із капіталом в 7,35 млрд фунтів стерлінгів.
За рік підросли капітали також у деяких ключових британських підприємців, які не увійшли до першої десятки рейтингу.
Так, "король діамантів" Лоуренс Графф у 2012 році володіє "кругленькою сумою" в 3,3 млрд фунтів, а капітал винахідника сера Джеймса Дайсона, який створив пилосос без мішка, зріс до 2,65 млрд.
Зросли розміри капіталів і у деяких відомих британських виконавців і художників.
Лідерами в рейтингу найбагатших людей в британській музиці стали звукозаписний магнат Клайв Колдер зі капіталом в 1,35 млрд фунтів і продюсер мюзиклів сер Камерон Макінтош з 725 млн фунтів.
Капітал автора саги про "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг зріс за рік на 30 млн фунтів до 560 млн, дозволивши їй зайняти 148 місце в списку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас