Ляпіна: Влада штучно підтримує стабільність гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Влада штучно підтримує стабільність гривні

Валюта
877
Сьогодні влада штучно підтримує стабільність курсу національної валюти. Таку думку висловила народний депутат України з фракції НУ-НС Ксенія Ляпіна.
За словами парламентарія, влада маніпулює національною валютою, і вона стає жертвою політичних завдань.
"Зрозуміло, що тиск від’ємного сальдо торгового балансу об'єктивно призводить до того, що гривня має певну тенденцію до девальвації. Але у нас до виборів вона підтримується. На неї зараз будуть тиснути не тільки макроекономічні показники, а й внутрішні показники. Тобто, збільшення якихось дрібних готівкових виплат призведе до зростаючого певного короткострокового попиту на побутові товари і продукти харчування. Це зі свого боку створить тиск. Ще є підозра, що гривнею користуються, щоб і роздавати ці кошти", - зазначила політик.
За словами Ляпіної, економіка зростає надзвичайно повільно, і Україна влазить у борги. Це свідчить, переконана вона, що гривня не є стабільною, а її стабільність зараз підтримується штучно. "Я схиляюся до того, що після виборів, коли короткочасно втратиться необхідність штучної підтримки, можуть відбутися досить серйозні коливання курсу. Тобто, серйозне падіння гривні", - резюмувала Ляпіна.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас