Переводити кредити в гривню зможуть тільки "свої" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переводити кредити в гривню зможуть тільки "свої"

Кредит&Депозит
1038
Можливість реструктуризувати валютні кредити і переводити їх у гривню за курсом на момент підписання договору, яку передбачає законопроект N9593 про споживче кредитування, отримають в основному "потрібні" банку клієнти. Так вважає керуючий партнер юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і партнери" Сергій Боярчуков, пише ЛігаБізнесІнформ.
Для решти таку реструктуризацію банк проводити, швидше за все, не захоче, оскільки дана норма в законопроекті є добровільною.
Юрист стверджує, що на перший погляд, даний проект закону має благі наміри - це і завчасне попередження боржника про збільшення ставок за кредитом, і інформування споживача про періодичність і розміри платежів, і право споживача достроково погасити кредит з мінімальною компенсацією. Але підводні камені, які містить документ, незрівнянно великі.
"Сьогодні можна взяти валютний кредит, маючи курс, скажімо, 8 грн за $1. А вже через півтора-два роки, якщо курс поповзе вгору і досягне, наприклад, 10 грн, "свій" позичальник реструктуризує кредит і переведе його в гривню за старим курсом. При цьому можна бути впевненим, що такі варіанти будуть вибіркові, а витрати покриють інші рядові клієнти", - попереджає Боярчуков.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас