Зростання світової економіки може відродити попит на дорогоцінні метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання світової економіки може відродити попит на дорогоцінні метали

Фондовий ринок
439
Офіційні спотові ціни на дорогоцінні метали за підсумками сесії в п'ятницю в Нью-Йорку підвищилися і склали: на золото - 1658,1 дол./унція (+0,7%), срібло - 31,19 дол./унція (+1,24%), платину - 1574 дол./унція (+1,03%), паладій - 676 дол./унція (+1,51%).
Головний інвестиційний директор Pimco Білл Гросс в даний момент не очікує третього раунду кількісного пом'якшення в США. "Наступні два звіти щодо безробіття будуть відносно слабкими - вони покажуть приріст робочих місць приблизно на 150 тис. Цього буде мало, щоб надихнути інвесторів, але достатньо, щоб в найближчі місяці ФРС утрималася від додаткових стимулюючих заходів. Але надалі центробанк має на меті зниження безробіття до 7% і нижче, на це може знадобитися ще рік-півтора, а також додаткове кількісне пом'якшення", - заявив Bloomberg експерт.
Дехто вважає, що для зростання цін на сировину обов'язково потрібен третій раунд кількісного пом'якшення, але головний сировинний аналітик Credit Suisse Рік Деверелл вважає, що зростання економіки і відсутність необхідності в екстрених стимулюючих заходах - це більш сильний позитивний фактор для сировинних товарів.
Таким чином, ціни на дорогоцінні метали підуть вгору або через QE3 в США, або через зростання світової економіки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас