За тиждень платина подешевшала на 0,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За тиждень платина подешевшала на 0,7%

Банківські метали
169
За тиждень торгів на LME платина подешевшала на 0,7%, ціна паладію знизилася на 0,4%.
Квітневе засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) принесло кілька сюрпризів: виключно низький рівень процентних ставок буде підтримуватися, принаймні, до кінця 2014 року, і ФРС буде вести відповідну монетарну політику, вказано в бюлетені найбільшого світового дистриб'ютора платиноїдів Johnson Matthey.
Як і після попереднього засідання FOMC, інвестори стали розпродавати золото, наслідком чого стало ослаблення цін на платиноїди. Але ціни на дорогоцінні метали підкріпили очікування зростання промислового попиту, що послідували за підвищенням прогнозу ФРС щодо економічного зростання в США в 2012 році.
Настрої інвесторів у секторі платини були протягом тижня схильні до політичних і економічних потрясінь в ЄС. Індекс промислового виробництва в Німеччині виявився нижчим від очікувань, в той час як невизначеність щодо результатів президентських виборів у Франції і розпад урядової коаліції в Нідерландах спонукав інвесторів шукати безпеки в доларі. Два найбільші європейські автовиробники, Fiat і Renault, відзвітували про слабкі продажі в Європі, що чинило тиск на ціни на платину, що використовується в автокаталізаторах. Але ослаблення долара в кінці тижня і очікування зростання промислового попиту в США допомогли підняти ціну на платину.
Палладій залишався досить стійким на тлі розпродажу інших дорогоцінних металів. Американський Chrysler, підрозділ концерну Fiat, показав кращі результати продажів за останні 10 років, а VW повідомив про 26%-ве зростання виручки в I кварталі, викликане попитом в США.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас