Нафта дешевшає після виходу даних про ВВП США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає після виходу даних про ВВП США

Енергетика
316
Нафта дешевшає на даних про менш значне, ніж очікувалося, збільшення ВВП США в першому кварталі 2012 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту WTI в процесі торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилася на $0,28 (0,27%) відносно рівня 26 квітня - до $104,27 за барель.
ВВП США зріс у першому кварталі 2012 року на 2,2% в річному вирахуванні в порівнянні з 3% у попередньому кварталі, свідчать попередні дані міністерства торгівлі країни. Експерти в середньому прогнозували підвищення ВВП на 2,5%.
Тим часом, споживчі витрати в США, на які припадає близько 70% американської економіки, зросли в січні-березні на 2,9% порівняно з 2,1% в четвертому кварталі минулого року. Аналітики прогнозували збільшення витрат на 2,3%.
"Статдані зі США не були достатньо сильними, щоб дати нафтовому ринку поштовх у тому чи іншому напрямку, - зазначає аналітик Tradition Energy Жене МакДжілліан. - Зниження рейтингу Іспанії раніше підштовхувало вартість нафти вниз. Побоювання щодо ситуації в економіці продовжать чинити тиск на ринок".
Агентство S&P в четвер знизило кредитний рейтинг Іспанії на два щаблі - з "А" до "BBB+" з "негативним" прогнозом через побоювання, що Мадриду доведеться збільшити фінансову допомогу банкам.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures опустилося на $0,29 (0,24%) - до $119,63 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас