Samsung обходить Apple у продажу смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung обходить Apple у продажу смартфонів

654
Чистий прибуток Samsung в I кварталі склав 5,05 трлн вон ($4,4 млрд), що на 81% більше, ніж роком раніше. Операційний прибуток підрозділу з виробництва мобільних телефонів зросла до 4,27 трлн вон.
Samsung, за підрахунками Startegy Analytics, продав 93,5 млн мобільних телефонів і зайняв 1-е місце за обсягами продажів, обійшовши Nokia з 82,7 млн апаратів. Фінська компанія тримала рекорд з продажів мобільної техніки з 1998 р., коли вона вирвала першість у Motorola.
На ринку смартфонів Samsung також вийшов на першу позицію. Продажі пристроїв серії Galaxy допомогли збільшити загальний попит до 44,5 млрд і частку на ринку до 31%. Apple зайняв 2-е місце в цьому сегменті: 35,1 млн реалізованих пристроїв і 24%-а частка на ринку.
Samsung сподівається, що подвоїть, у порівнянні з минулим роком, рівень продажів смартфонів і планшетних комп'ютерів. Загалом цього року керівництво розраховує продати 380 млн різних пристроїв. Віце-президент підрозділу з виробництва мобільних телефонів Кім Хюн Дзюн вважає, що швидше за все будуть рости ринки Китаю, країн Південно-Східної Азії та Близького Сходу. Майданчики розвинених країн вже близькі до насичення, і продажі там не будуть сильно збільшуватися.
7,6% виручки в I кварталі Samsung отримав від Apple, яка закуповує у корейської компанії екрани, процесори та флеш-пам'ять для своїх апаратів.
Операційний прибуток підрозділу з виготовлення процесорів склав лише 760 млрд вон, знизившись на 54% в порівнянні з минулим роком.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас