В Донецьку до Євро-2012 встановили дорожні знаки по 9 тисяч гривень за штуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Донецьку до Євро-2012 встановили дорожні знаки по 9 тисяч гривень за штуку

Казна та Політика
1453
Дев'ять тисяч гривень за один дорожній знак. За 50 всі півмільйона. Саме стільки витратили в Донецьку з міського бюджету на встановлення англомовних покажчиків - в рамках підготовки до Євро-2012. У Києві теж готуються змінювати знаки, їх вже замовили. Причому, в столиці все обійшлося в два рази дешевше.
Просто, але - дорого! 9000 гривень - один знак. З назвою вулиці двома мовами. Простим оком не помітити, що труба - захищена від корозії, а на металі - спеціальна світловідбиваюча плівка. Саме через це, кажуть донецькі чиновники, така ціна. П'ятдесят нових вуличних покажчиків - до Євро-2012 обійшлися міському бюджету в півмільйона гривень. І це ще не дорого - запевняють в Донецькому управлінні благоустрою.
Якщо в Донецьку знаки для орієнтування іноземних гостей вже встановили, то в Києві тільки замовили. Дві тисячі п'ятсот покажчиків. Одна половина на блакитному тлі - це орієнтири виїздів із Києва, інша на білому - покажчики вулиць, вокзалів і аеропортів. У столиці ціна - значно нижча.
Чому одні і ті ж знаки в одному місті купують за дві тисячі, а в іншому за 9? Скільки насправді коштує такий покажчик? У приватній фірмі, де виробляють дорожні таблички нам розповіли - ціна залежить від вартості світловідбиваючої плівки, якою покривають метал. Чим вона дорожча - тим краще видно знак в темряві.
Такий же покажчик, з двома назвами вулиць, в два квадратні метри, - тут можуть виготовити за 1600 гривень. Вісім - коштуватиме величезний триметровий знак з самого дорогого виду плівки. З якої зроблені покажчики до Євро, перевірити зможуть хіба що самі водії. Вони або побачать знак в темряві, або ні. Найпростіша плівка повинна відбивати світло фар за 100 метрів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас