"Бютівець" має намір оскаржити у ВАСУ обрання Лутковської — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бютівець" має намір оскаржити у ВАСУ обрання Лутковської

120
Народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко зазначив, що голова ВР Володимир Литвин не має права підписувати будь-які постанови, пов'язані з призначенням Валерії Лутковської на посаду Уповноваженого з прав людини, оскільки парламентарій подав в регламентний комітет і Литвину відповідний проект постанови, який підтверджує додатково факт фальсифікації таємного голосування. Бютівець підкреслив, що якщо Литвин це підпише, він буде це оскаржувати у Вищому адміністративному суді, пише УНН.
"Зараз, якби ми мали справжню судову гілку влади, цілком очевидно було б довести, що Лутковська обрана на цю посаду незаконно. Відповідно до закону України, який стосується регламенту, її обирають таємним голосуванням бюлетенями, на яких стоять печатки та підписи голови комісії. Якщо вона буде обрана, Партія регіонів фальсифікувала цей процес, і для того щоб можна було визначити кількість бюлетенів, вона зробила ксерокопії з одного нормального підписаного бюлетеня. Це зафіксовано членами лічильної комісії, які подали свою особисту думку", - зазначив він.
Парламентарій також розповів, що він подав до регламентного комітету і голові ВР Володимиру Литвину відповідний проект постанови, який цей факт визначає додатково. "Не має права Литвин до розгляду цього питання регламентним комітетом підписувати будь-які документи, постанови пов'язані з призначенням Лутковської на цю посаду", - сказав він, зазначивши, що якщо В.Литвин це підпише, він буде оскаржувати обрання Лутковської у Вищому адміністративному суді.
"Зрозуміло, що коли Карпачова почала робити неприємні для влади свідчення, чітко окреслюючи стан Юлії Тимошенко, вони захотіли усунути її з тієї посади і закріпити на ній свою людину, яка ними абсолютно керована. Я впевнений в тому, що це не стільки призначення Лутковської, скільки усунення Карпачової з тієї посади і усунення незручної людини, яка може подати скаргу, наприклад Женевській комісії з катувань, в Гаазький трибунал. Вона має на це повноваження. Зараз, на їхню думку, вони її нейтралізували", - резюмував бютівець.
Як повідомлялося, сьогодні під час екстреного засідання ВР Валерія Лутковська прийняла присягу Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас