Українські єврооблігації знову дешевшали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські єврооблігації знову дешевшали

175
Ціни українських єврооблігації знижувалися другий тиждень поспіль на тлі виходу інвесторів з "ризикових активів".
Як повідомив агентству аналітик інвесткомпанії "Сортіс" Володимир Білик, розпродажі ризикових паперів з початку тижня сприяли статдані з Європи та Китаю, а також заяви банку Іспанії про "технічну рецесію" в країні. Пізніше, при низькій активності торгів, ціни українських євробондів трохи відновилися, проте в п'ятницю по ринках пройшла нова хвиля продажів на тлі пониження агентством Standard & Poor's рейтингу Іспанії. У той же час, В.Білик вважає, що ефект такого рішення буде короткочасним, оскільки рівень прибутковості за облігаціями Іспанії давно враховує більш високі ризики дефолту.
За словами фахівця відділу міжнародних продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії "Драгон Капітал" Світлани Русакової, в п'ятницю негативу стосовно українських єврооблігацій додало також повідомлення про вибухи в Дніпропетровську, що нівелювало позитивні дані щодо дефіциту держбюджету за перший квартал 2012 року і резервів Нацбанку в квітні. Разом з тим, масових продажів це не викликало, зазначила вона.
Аналітики інвесткомпанії "Трійка Діалог" в числі факторів, що сприяли негативній динаміці вартості євробондів в кінці тижня, також відзначили бажання інвесторів зафіксувати прибуток напередодні вихідних.
В цілому, найбільш ліквідні суверенні єврооблігації Україна-20 і Україна-21 до п'ятниці подешевшали до 90-91% номіналу, що передбачає їх прибутковість на рівні 9,5-9,32% і 9,66-9,48% річних відповідно.
Квазісуверенні і корпоративні єврооблігації, здебільшого, протягом тижня торгувалися мляво, через що їх ціни практично не змінилися. Значне зростання вартості показали єврооблігації ПУМБу, які за підтримки покупців подорожчали до 95-97,5% номіналу, що передбачає їх прибутковість на рівні 13,26-12,11% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас