Половині українців відмовляють у видачі соцпакету на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половині українців відмовляють у видачі соцпакету на роботі

430
За результатами опитування, проведеного рекрутинговим порталом rabota.ua, майже в половині українських компаній, співробітники яких взяли участь у дослідженні, відсутня практика надання компенсаційного пакету, пише Дело.
Проте 51% респондентів все ж повідомили про те, що їм або їхнім колегам вони доступні. Вибірка дослідження склала 1379 респондентів з усієї України.
У більшості випадків (58%) компенсаційний пакет доступний не тільки обраним категоріям працівників, а всім. У 29% випадків подібного роду привілеями можуть користуватися лише керівники вищої і середньої ланки, а в 11% - виключно вище керівництво.
Серед опцій компенсаційного пакету більшості українців доступні оплата мобільного зв'язку (69%), службова техніка чи апаратура (58%), оплата проїзду або бензину (47%) та медична страховка (45%). Приблизно третина опитаних має в розпорядженні службове авто і отримує подарунки від компанії до свят (31% і 35% відповідно).
При цьому вибирати всі опції пакету можуть тільки 7% респондентів, у 11% випадків такий вибір обмежується. У більшості випадків (82%) вибір взагалі не надається, а список послуг фіксований і лімітований.
Якби у співробітників українських компаній був вибір того, що саме включити в компенсаційний пакет, в першу чергу вони б вибрали аж ніяк не оплату мобільного зв'язку або службову техніку. Першочерговим вибором для українців (48%) є відвідування спортзалу, фітнесу, йоги або басейну. Також бажаними залишаються медстраховка і оплата понаднормової роботи (в 41% випадків), оплата харчування та навчання (в 34% випадків).
Незважаючи на те, що списки бажаних і реальних позицій в компенсаційному пакеті не зовсім збігаються, більшість українців (66%) задоволена тим, що надає їм компанія у вигляді компенсаційного пакету. Решта опитаних хотіли б отримувати грошовий еквівалент наданих послуг.
При цьому більшість українців (56%) не називають компенсаційний пакет основною причиною того, що працюють у своїй компанії, вважаючи його лише приємним бонусом. У 8% випадків компенсаційний пакет, мабуть, настільки добре укомплектований, що саме він є приводом для продовження своєї кар'єри в цій організації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас