Міненерговугілля розраховує на прийняття Кабміном балансу газу до літа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля розраховує на прийняття Кабміном балансу газу до літа

Енергетика
114
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує на затвердження урядом прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу в країні на 2012 рік до червня, повідомив заступник глави міністерства Володимир Макуха журналістам у Києві в п'ятницю.
"Баланс ще не затверджений, але я думаю, що протягом кількох тижнів ми його нарешті проведемо через Кабмін", - сказав Макуха.
Заступник міністра також запевнив, що Україна закачає в свої підземні сховища (ПСГ) достатню кількість природного газу, що дозволить країні успішно пройти опалювальний сезон 2012/2013 років.
"Кількість газу для ПСГ буде закуплено згідно з балансом. (Закачаємо) стільки скільки потрібно країні, щоб забезпечити роботу всіх підприємств і залишити перехідні запаси на наступний рік", - зазначив він.
Як повідомлялося, Україна в квітні завершила сезон відбору природного газу зі своїх ПСГ і почала сезон закачування. ДК "Укртрансгаз" планує до початку опалювального сезону 2012-2013 років закачати в сховища 10-11 млрд куб. м газу.
У минулому році, в рамках підготовки до опалювального сезону 2011-2012 років, "Укртрансгаз" закачав у свої сховища 10,6 млрд куб. м газу і почав опалювальний сезон із запасами в обсязі 20,6 млрд куб. м газу.
Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд куб. м.
Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас