Валерія Лутковська принесла присягу омбудсмена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валерія Лутковська принесла присягу омбудсмена

284
Новообраний уповноважений з прав людини Валерія Лутковська принесла присягу у Верховній Раді на позачерговому засіданні. Вона зачитала урочисту присягу під крики "Ганьба" депутатів від опозиції, які під час засідання не припиняли блокувати трибуну.
Також Рада 264 голосами депутатів звільнила з посади уповноваженого ВР з прав людини Ніну Карпачову в зв'язку з вступом на посаду нового омбудсмена.
Нагадаємо, що Лутковську обрали уповноваженим Верховної Ради України з прав людини 24 квітня. За неї голоси віддали 260 депутатів.
На принесенні присяги Валерією Лутковською наполягала парламентська більшість, а опозиція чотири дні блокувала трибуну. Однак, сьогодні ввечері було відкрито позачергове засідання ВР для того щоб обговорити ситуацію в Дніпропетровську. Депутати від БЮТБ не припиняли блокувати трибуну парламенту. Вони вимагають заслухати звіт Генпрокуратури та Державної пенітенціарної служби про побиття Юлії Тимошенко конвоїрами Качанівської колонії.
Термін повноважень Карпачової закінчився 7 лютого 2012 р. На цей пост Карпачова обиралася тричі - в 1998, 2003 і 2007 рр. Відповідно до закону "Про уповноваженого з прав людини", омбудсмен обирається Верховною Радою кожні п'ять років. Кандидатуру на цю посаду може внести на розгляд парламенту його спікер або 113 народних депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас