Лавринович відкидає можливість балотування Тимошенко в парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавринович відкидає можливість балотування Тимошенко в парламент

345
Міністр юстиції України Олександр Лавринович підкреслив, що лідер політичної сили "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в разі включення її до виборчого списку не зможе пройти на виборах народних депутатів до Верховної ради, враховуючи її непогашену судимість.
"Списків може бути багато, і подані вони можуть бути куди завгодно, але той, який буде направлений в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатів у народні депутати, в нього можуть бути включені тільки ті особи, які відповідають вимогам Конституції України, а особи, у яких є непогашена судимість, не можуть бути кандидатами в народні депутати України", - сказав він.
Як відомо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові.
Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати Тимошенко має прийняти Конституційний суд України. "Мене часто запитують: чи піде на вибори Тимошенко. Відповідно до Конституції України, не може бути обраний до Верховної ради громадянин, який має судимість, якщо ця судимість не погашена, не знята в установленому законом порядку. Ключова фраза - "не може бути обраний". А брати участь у виборах - питання? Може виникнути правова колізія", - розповів він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас