Податківці звинуватили ТВi у відмиванні пари мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці звинуватили ТВi у відмиванні пари мільйонів гривень

459
Державна податкова служба України в Києві повідомила, що на телеканалі ТВі дійсно проводилась позапланова податкова перевірка.
Як пояснили в податковій службі, підставою для перевірки була постанова слідчого відділу слідства Печерського районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві, винесена у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури.
Як йдеться в повідомленні ДПС в Києві, податківці встановили, що "телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угруповання на суму понад 2,2 млн грн". Станом на 26 квітня ц.р. триває оформлення результатів перевірки.
Крім того, за даними столичної податкової, "п'ятеро підприємців, які працюють у "Телекомпанії Телерадіосвіт" (ТВі) сформували валові витрати тавриству шляхом здійснення операцій з надання послуг з обробки інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг з створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів та фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн."
В межах компетенції податкової міліції, співробітники ГВПМ ДПІ у Солом'янському районі м. Києва ДПС встановили місцезнаходження вищевказаних фізичних осіб-підприємців, від яких отримали пояснення.
Як вказано в релізі ДПСУ, "зазначені фізичні особи-підприємці пояснили, що працюють або працювали на ТРК "Телерадіосвіт" і у відповідності зі своїми службовими обов'язками, від імені фізичної особи підприємця надавали ці послуги. Крім того, один з підприємців, згідно з його поясненням, зареєструвався ФОП на прохання службових осіб телеканалу".
У столичній податковій зазначають, що Податковим кодексом України визначено, що однією з підстав для проведення перевірки є отримана податковим органом постанова слідчого, винесена відповідно до закону про кримінальні справи, які перебувають в їх провадженні.
Як повідомлялося, телеканал ТВі заявив, що, починаючи з 21 квітня, проти них проводяться протизаконні дії податкової міліції. Так, на каналі припускають, що податкова міліція незаконно проводить документальну перевірку каналу. Такий висновок телеканал робить на основі листів від податкової, отриманих їхніми контрагентами про перевірку.
Як повідомлялося, на телеканалі ТВі вийшов фільм Костянтина Усова про побут в'язнів в Лук'янівському СІЗО, в якому показується порушення їхніх прав та зловживання службовців установи.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас