Угорщина офіційно вийшла з проекту Nabucco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина офіційно вийшла з проекту Nabucco

Енергетика
805
Генеральний директор Угорської нафтогазової компанії (MOL) Жолт Гернад підтвердив, що компанія виходить з проекту зі спорудження міжнародного газопроводу Nabucco.
"MOL дійсно виходить з проекту. При нинішніх обставинах підприємство не бачить, що проект, який коштував MOL 20 млн євро, міг би бути успішно завершений", - заявив Гернад.
Керівник компанії відзначив, що MOL припиняє фінансування через відсутність хорошого менеджменту в проекті Nabucco. "Незалежно від цього в разі реалізації проекту Nabucco газопровід спокійно може бути прокладений територією Угорщини, більше того - це в інтересах всіх", - підкреслив Гернад.
Проект Nabucco передбачає транспортування природного газу з каспійського регіону в європейські країни в обхід Росії. Він розрахований на щорічне транспортування 31 млрд кубометрів газу, що складе не більше 5% потреб ЄС у газі в 2020 році. Учасниками проекту з рівними частками по 16,67% є австрійська компанія OMV, угорська MOL, болгарська Bulgargaz, румунська Transgaz, турецька Botas і німецька RWE.
Комерційні поставки сировини через газопровід Nabucco планується почати в 2017 році. Будівництво газопроводу планується почати в 2013 році.
Нагадаємо, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер раніше заявляв, що участь Угорщини в газопровідному проекті Nabucco важлива, проте країна не є основним учасником проекту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас