Укртелеком розраховує підвищити тарифи на зв'язок в 2012 році на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртелеком розраховує підвищити тарифи на зв'язок в 2012 році на 10%

1075
Укртелеком запропонував владі підвищити ціни на міський та сільський фіксований зв'язок в поточному році на 10%, повідомив в.о. голови правління компанії Ігор Кравець.
Компанія закликала Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, підвищити тарифи на зв'язок. "Ми запропонували НКРЗІ збільшити, не набагато - на 10%. А рішення вже за комісією", - сказав в.о. голови компанії.
Оскільки Укртелеком надає послуги зв'язку зі збитком для себе, незважаючи на минулорічне підвищення тарифів, у фінансовому плані компанії на 2012 рік передбачено збиток в 226 млн грн, розповів член наглядової ради і колишній голова правління компанії Георгій Дзекон.
"Компанія надає послуги місцевого і сільського зв'язку, які збиткові. Всі пропозиції Укртелекому для вирішення цього завдання (підвищення тарифів, створення Фонду універсальних послуг), вони не почуті", - підкреслив Дзекон під час загальних зборів акціонерів у четвер.
Водночас на ринку зв'язку збільшується частка мобільних операторів, яким поступається компанія фіксованого телефонного зв'язку. Як повідомили в Укртелекомі, минулого року абонентська база по фіксованому зв'язку скоротилася на 4%.
Нагадаємо, в 2012 році Укртелеком прогнозує збиток у розмірі 266,1 млн грн, однак у першому кварталі поточного року компанія отримала чистий прибуток у розмірі 5,4 млн грн за МСФЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас