Держава відновила контроль над виробником інсуліну "Індар" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава відновила контроль над виробником інсуліну "Індар"

529
Любов Вишневська змінила Євгена Кононенка на посаді голови правління ЗАТ з виробництва інсулінів "Індар" (Київ) в результаті перших за п'ять років легітимних зборів акціонерів, що відбулися 20 квітня, повідомив глава Державної акціонерної компанії "Укрмедпром" Дмитро Політико, призначений головою наглядової ради "Індару".
На прес-конференції в Києві в четвер він наголосив, що таким чином держава повністю відновила контроль над підприємством, втрачений в 2008 році, коли держчастка 70,7%, що належала "Укрмедпрому", була продана компанії Storke Holdings Limited (Беліз).
Політико зазначив, що плани розвитку підприємства будуть вироблені після завершення внутрішнього аудиту, який зараз проводиться на "Індарі".
Вишневська додала, що підприємство має достатні запаси продукції на складах, тому перебої з її поставками не виникнуть. За її словами, нове керівництво ставить завдання наростити частку "Індару" на українському ринку інсуліну, яка зараз оцінюється на рівні близько 40%, зокрема, збільшити продажі цього року на 50 млн грн, а в перспективі вийти на зовнішні ринки.
Директор з іноземних ринків польської компанії Bioton SA, яка контролю 29,3% акцій "Індару", Матеуш Косецкі повідомив на прес-конференції, що з 2008 року міноритарій був позбавлений можливості брати участь в управлінні заводом. За його словами, польська компанія схвалює відновлення контролю держави над підприємством і розраховує на співпрацю в його розвитку.
ПрАТ "Індар" було створено за рішенням Кабінету міністрів в 1997 році на базі Київського м'ясокомбінату. 70,7% його акцій належали державі в особі Фонду держмайна, 29,3% - ВАТ "Київський м'ясокомбінат".
У 2000 році постановою Кабміну була створена ДАК "Укрмедпром", яка входить до сфери Міністерства охорони здоров'я. При цьому в статутний капітал "Укрмедпрому" був переведений держпакет акцій "Індару". Розпорядженням Кабміну в 2007 році "Індар" був виключений з переліку підприємств, що підлягають приватизації, проте в 2008 році керівництво "Укрмедпрому" продало 70,7% акцій "Індар" компанії Storke Holdings за 57 млн грн.
В середині вересня 2011 року Господарський суд Києва за позовом Генпрокуратури визнав власником 70,7% акцій ДАК "Укрмедпром", після чого суди вищих інстанцій підтвердили це рішення, а в березні акції були повернені на рахунок "Укрмедпрому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас