Ціни на будинки і квартири в Іспанії продовжать знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на будинки і квартири в Іспанії продовжать знижуватися

Нерухомість
769
Прогнози експертів щодо майбутнього ринку нерухомості Іспанії невтішні. Так, наприклад, за інформацією британського інвестиційного банку Barclays Capital житло в країні подешевшає ще на 18%, до того як ринок досягне дна.
Прогноз фахівців з Великобританії заснований на офіційних даних, згідно з якими в кінці березня 2012 р. іспанська нерухомість втратила в ціні 7% в річному численні.
За офіційною статистикою Міністерства громадських робіт і житлового господарства, середня вартість квадратного метра приватної нерухомості в Іспанії до першого кварталу опустилася до €1649. Це на 21,5% менше цін, зареєстрованих в 2008 році.
Однак, як пише портал Spanish property insight, офіційні дані суттєво спотворені і не відображають справжньої тенденції падіння цін на житло в Іспанії з 2008 року. Фахівці Barclays Capital попереджають, що з початку кризи падіння цін може скласти 35-40%. Однак, за словами керівника Spanishpropertyinsight Марка Стакліна, в реальності ціни на житло в Іспанії вже знизилися на стільки.
"Аналітики Barclays Capital мають рацію в тому, що з початку кризи нерухомість Іспанії подешевшає на 40%. Але вони помиляються, коли говорять про прийдешній обвал ще на 18%. Ми і так вже майже на самому дні, принаймні, коли мова йде про будинки на узбережжі", - пояснює Марк Стаклін і додає, що навіть міністр економіки Іспанії згоден з тим, що вартість житла в країні вже впала на 35%.
За прогнозами фахівців, знижуватися ціни будуть аж до 2013 року. Здешевлення нерухомості грає на руку іноземцям, які поспішають придбати нерухомість в країні кориди.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас