Експерт: Старт сезону звітів вітчизняних емітентів розчарував інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Старт сезону звітів вітчизняних емітентів розчарував інвесторів

Фондовий ринок
254
Старт сезону публікацій корпоративних звітів вітчизняних емітентів за 1-й квартал 2012 року розчарував.
Про це сказав в коментарі агентству УНІАН аналітик інвестиційної компанії "Альтана Капітал" Сергій Белясов.
За його словами, "основна увага українського ринку акцій в середу, 25 квітня, була прикута до внутрішнього фону - старту сезону публікацій корпоративних звітів вітчизняних емітентів за 1-й квартал 2012 року, а він розчарував". Сесія на Українській біржі сьогодні проходила в мінливому ключі. Індекс UX протягом сесії неодноразово змінював траєкторію руху, при цьому велику частину дня індикатор провів у негативній зоні. За підсумками сесії індекс Української біржі знизився, на відміну від більшості зарубіжних майданчиків, на яких переважав позитив.
Як повідомив аналітик, "стартувала сьогоднішня сесія на вітчизняному ринку зростанням індексу UX завдяки позитивному зовнішньому тлу. В очікуванні результатів засідання ФРС США, а саме натяків глави Федрезерву Бена Бернанке на готовність відомства підтримати новими стимулюючими заходами економічне зростання в США, що пробуксовує в останні місяці, інвестори обережно відкривали позиції".
За інформацією С.Белясова, надалі фокус уваги учасників ринку змістився на результати роботи українських емітентів в 1-му кварталі, які розчарували, бо більшість емітентів показали збитки. На тлі зростання збитку в 1-му кварталі 2012 року в 3,3 рази до 816,2 млн грн подешевшали папери "Азовсталі" (-0,87%). Зростання від’ємного фінансового результату за підсумками кварталу в 2,3 рази негативно позначилося на котируваннях "Центренерго" (-0,33%).
Аналітик відзначив, що в лідерах зростання серед індексних паперів Української біржі сьогодні опинилися акції "Укрсоцбанку" (+1,45%). Підтримку паперам надали квартальні дані щодо прибутку, що зріс за звітний період в 1,5 рази до 2,83 млн грн.
Як повідомляв УНІАН, індекс Української біржі за підсумками торгів у середу, 25 квітня, знизився на 0,10% - до 1394,86 пункту. Загальний обсяг торгів склав 90,2 млн грн.
Індекс ПФТС впав на 0,16% - до 530,21 пункту. Загальний обсяг торгів склав 874 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас