В Україні дешевше все життя орендувати житло, ніж купити його в кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні дешевше все життя орендувати житло, ніж купити його в кредит

Нерухомість
6722
В Україні багато людей не мають власного житла, вважають за краще його орендувати, замість купівлі з іпотекою і непомірно великими відсотковими ставками. І як стверджують фахівці, роблять це цілком обґрунтовано. Багато жителів України змушені все життя робити відчайдушні спроби обзавестися житлом, беручи при цьому кредити і виплачуючи шалені відсотки.
Однак фахівці стверджують, що при нинішніх іпотечних ставках, брати кредит, це занадто дороге задоволення. Голова ради Ріелторської палати Олександр Бондаренко стверджує, що ставки з іпотеки настільки великі, що людина при здоровому розумі, ніколи не буде брати кредит.
Бондаренко радить своїм клієнтам не йти на настільки необачний вчинок, тому що потім, протягом довгих років доведеться працювати лише на погашення іпотеки. Бондаренко вважає, що кредит в нинішніх умовах можна брати лише в тому випадку, коли на придбання не вистачає якоїсь незначної, в порівнянні з усією вартістю покупки, суми. Тоді, як стверджує експерт, це буде не настільки накладно в грошовому плані.
На сьогоднішній день, за даними "Простобанк Консалтинг", середня ставка іпотеки на нове житло складає близько 17-18,5 відсотків річних. Як стверджують фахівці, при таких відсоткових ставках, навіть орендувати все життя житло вийде дешевше, ніж придбати його в кредит.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас