Прокуратура порушила справу проти посадових осіб "Сумиобленерго" за підозрою у хабарництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура порушила справу проти посадових осіб "Сумиобленерго" за підозрою у хабарництві

304
Прокуратура Сумської області 23 квітня порушила кримінальну справу проти посадових осіб енергопостачальної компанії "Сумиобленерго" за підозрою в хабарництві.
Про це Українським Новинам повідомив представник прокуратури області.
За даними відомства, співробітники компанії підозрюються в тому, що за попередньою змовою, шляхом вимагання, отримали від посадової особи однієї з будівельних компаній Сум неправомірну вигоду за підключення багатоповерхового житлового будинку до електричної мережі.
Співробітники прокуратури встановили, що в лютому 2010 року будівельна компанія звернулася в "Сумиобленерго" з приводу підключення 70-квартирного житлового будинку до електричної мережі.
Енергетики надали будівельникам технічні умови підключення, які передбачали проведення низки будівельних та монтажних робіт.
У червні 2011 посадові особи "Сумиобленерго" прислали будівельній компанії лист про внесення змін до техумов, доповнивши їх низкою робіт, проведення яких вимагало додаткових витрат.
В цей же час в будкомпанію звернувся чоловік, який, діючи в змові з представниками "Сумиобленерго", довів до відома керівництва будфірми, що в разі отримання 40 тис. гривень питання підключення будинку буде вирішено без виконання доповнення до техумов.
Директор будкомпанії погодився на передачу грошей, так як у випадку непідключення будинку він не зміг би здати його в експлуатацію.
У вересні 2011 гроші були передані, а в грудні будинок був зданий.
Крім того, в грудні 2011 також виникла необхідність в підключенні до електромережі 150-квартирного будинку на вул. Коротченка.
Чоловік, дізнавшись про існування техумов, вирішив повторити попередню схему.
У квітні 2012 р. він довів до відома гендиректора, що через нього потрібно передати співробітникам "Сумиобленерго" 300 тис. гривень.
При цьому, за даними прокуратури, передавати гроші співробітникам "Сумиобленерго" зловмисник не збирався.
23 квітня співробітники прокуратури затримали "посередника" при отриманні 300 тис. гривень.
Проти нього порушено справу за ч. 5 ст.27 (пособництво), ч.4 ст.368-3 (комерційний підкуп посадової особи), ч.3 ст.190 (шахрайство), ч.4 ст.27 ( підбурювання), ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1 ст.368-3 (пропозиція або передача посадовій особі неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.
Справу проти співробітників "Сумиобленерго" порушено за ч.4 ст.368-3 (отримання посадовою особою неправомірної вигоди за здійснення дій або бездіяльність з використанням наданих повноважень в інтересах того, хто передає або дає цю вигоду, повторно).
Як повідомляло агентство, 2011 рік "Сумиобленерго" закінчила із чистим прибутком 76,012 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас