Експерт прогнозує зростання міграції українців в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт прогнозує зростання міграції українців в ЄС

391
У разі введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом можливий сплеск міграції українців до Європи. Про це повідомила під час круглого столу на тему "Виклики безвізового режиму з Україною та Молдовою очима експертів з ЄС" керівник проектів громадської організації "Європа без бар'єрів" Мар'яна Кузьо.
При цьому вона зазначила, що поїздки з туристичною метою можуть не здійснюватися в масовому порядку у зв'язку з відсутністю коштів. Крім того, за її словами, міграційний потенціал України вже вичерпано. "Навіть після можливого введення безвізового режиму в'їзд в шенгенську зону не буде вирішуватися автоматично. Українці і молдавани, перетинаючи зовнішні кордони країн членів ЄС, повинні будуть обґрунтувати мету та умови своєї поїздки, а також підтвердити намір покинути територію країни-члена після закінчення терміну перебування", - сказала Кузьо.
Крім того, вона зазначила, що економічна вартість скасування віз для ЄС істотна. Зокрема, консульства втратять важливе джерело доходу, а візові центри і туристичні агентства втратять основне джерело доходу.
У той же час Кузьо зазначила, що безвізовий режим надає можливість позбутися нелегального статусу тим громадянам України та Молдови, які в даний момент нелегально перебувають в країнах - членах шенгенської зони, яку вони бояться покинути через ризик бути затриманими під час прикордонного контролю.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас