Експерт: Ніхто розсудливий не буде брати іпотеку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ніхто розсудливий не буде брати іпотеку в Україні

Нерухомість
2303
Іпотечні кредити в Україні настільки дорогі, що їх варто брати, тільки якщо потрібна невелика сума грошей. Таку думку висловив голова ради Ріелторської палати Олександр Бондаренко в ефірі Першого ділового каналу.
"Банки видають іпотечні кредити, але за такими відсотковими ставками, що нормальна розсудлива людина їх брати не буде. Я, чесно кажучи, рекомендую своїм клієнтам цього не робити. Тільки в тому випадку, якщо тобі трошки не вистачає грошей. Наприклад, ти купив об'єкт нерухомості, який коштує 100 тисяч якихось одиниць, а тобі треба зробити ремонт, купити нові меблі і потрібно ще 10 тисяч. Тоді можна на 10 років взяти ці 10 тисяч, тоді це не так боляче фінансово", - цитує Бондаренко.
За словами експерта, здешевлення кредитів на житло в найближчій перспективі очікувати не варто.
"Повноцінної іпотеки немає, і найближчим часом я її не чекаю. Про це говорять і самі банкіри", - зазначив Бондаренко.
Разом з тим основним фактором зниження ставок за іпотечними кредитами голова ради Ріелтерської палати назвав реальне збільшення доходів населення.
"Реальне економічне зростання валового національного продукту і зростання реальних доходів населення, а не віртуальний, про який нам говорять, і це нагадує нам Насреддіна в Бухарі - призведе до того, що іпотека буде відроджуватися і набувати цивілізованих рис", - підсумував Бондаренко.
Нагадаємо, за даними компанії "Простобанк Консалтинг", середня реальна ставка по іпотеці на нове житло на початку березня коливалася від 17% до 18,5% річних залежно від терміну позики і розміру авансового платежу.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас