Чистий прибуток Apple зріс на 94% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток Apple зріс на 94%

1088
Чистий прибуток американської компанії Apple практично подвоївся в другому кварталі поточного фінансового року (завершився 31 березня 2012 р.) до 11,6 мільярда доларів у порівнянні з 5,99 мільярда доларів за аналогічний період роком раніше, повідомляється на сайті Apple.
У перерахунку на одну звичайну акцію прибуток у звітному періоді зріс до 12,3 долара з 6,4 долара за аналогічний період минулого року.
Виручка Apple за другий квартал склала 39,2 мільярда доларів, перевищивши на 59% показник за минулорічний період.
Результати виявилися вищими від очікувань ринку і власних прогнозів Apple. Згідно з консенсус-прогнозом аналітиків, опитаних Thomson Reuters, від компанії очікувалося зростання квартальної виручки до 36,7 мільярда доларів, а також прибуток на акцію в розмірі 10,02 долара. Згідно з власним прогнозом, Apple очікувала прибутку близько 8,5 долара на акцію і 32,5 мільярда доларів виручки.
"Новий iPad отримав відмінний старт, і протягом року ви побачите ще чимало інновацій, на які здатна тільки Apple", - прокоментував результати гендиректор компанії Тім Кук.
Стійкі продажі ґаджетів
Обсяг продажів смартфонів iPhone за квартал досяг 35,1 мільйона штук, що на 88% більше, ніж роком раніше. Apple не змогла побити власний рекорд за кількістю проданих смартфонів, проте їй вдалося виправдати очікування експертів ринку.
За прогнозами аналітиків, компанія мала продати в звітному кварталі 30-32 мільйони смартфонів. Рекордним числом проданих за квартал iPhone досі був показник за перший квартал 2012 фінроку - 37,04 мільйона пристроїв.
Всього з моменту появи iPhone першого покоління в 2007 році компанія Apple продала понад 218 мільйонів апаратів цієї лінійки.
За даними ЗМІ, наступна модель iPhone, яка буде оснащена більш тонким і легким дисплейним модулем, ймовірно, з'явиться на ринку в жовтні поточного року.
Компанія поставила на ринок за січень-березень поточного року 11,8 мільйона планшетів iPad, що на 151% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Проте експерти, опитані WSJ, очікували, що продажі Apple в цьому сегменті будуть на рівні 13-14 мільйонів пристроїв.
З 16 березня Apple розпочала продаж нового iPad третього покоління, і за перші три дні реалізувала понад 3 мільйони цих пристроїв, що стало рекордом для компанії. Головною відмінною рисою третього покоління iPad, анонсованого 7 березня, став екран рекордно високої роздільної здатності, здатний відображати 2048 на 1536 пікселів - у чотири рази більше, ніж у перших двох поколінь пристрою.
До кінця квітня Apple обіцяла зробити пристрій офіційно доступним ще у 21 країні, на додачу до більш ніж трьох десятків країн, на ринку яких планшет вже продається. Очікується, що основний вплив на показники продажів iPad новинка надасть в третьому кварталі поточного фінроку.
Персональних комп'ютерів Mac компанія продала за другий квартал 4 млн - на 7% більше минулого року. Єдина категорія продуктів, що в черговий раз продемонструвала зниження продажів - це медіапрогравачі iPod. З січня по березень Apple продала 7,7 мільйона пристроїв - на 15% менше, ніж роком раніше.
Apple в розквіті
Apple зміцнила позиції на фондовому ринку за звітний квартал - акції компанії вперше в історії пробили спочатку позначку в 500, а потім і в 600 доларів. Ринкова капіталізація компанії стійко перевищує суму в 500 мільярдів доларів.
На закритті NASDAQ у вівторок акції компанії коштували 560,3 долара, що дозволяло оцінити ринкову капіталізацію Apple в 522,4 мільярда доларів. З початку року акції Apple зросли на 38%.
Впевненість інвесторів в компанії підтримало оголошення Apple про зворотний викуп акцій (buy back) на суму 10 мільярдів доларів в наступному фінансовому році, а також виплати дивідендів у розмірі 2,65 долара на акцію, яку планується розпочати з липня поточного року. У найближчі три роки Apple планує повернути інвесторам близько 45 мільярдів доларів.
"У третьому кварталі поточного фінроку ми очікуємо виручку на рівні 34 мільярдів доларів і прибуток на акцію приблизно в 8,68 долара", - озвучив прогнози компанії фінансовий директор Apple Пітер Оппенгеймер (Peter Oppenheimer).
Експерти ринку вірять в успіх Apple. За прогнозом аналітика інвесткомпанії Topeka Capital Markets Брайана Уайта (Brian White), акції компанії можуть пробити позначку в 1000 доларів США протягом найближчих 12 місяців, а Джин Манстер (Gene Munster) з Piper Jaffray також вважає, що акції Apple здатні досягти рівня в 1000 доларів за цінний папір, однак відбудеться це, швидше, в 2014 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас