АМКУ попереджає мережі АЗС про відсутність підстав для подорожчання бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ попереджає мережі АЗС про відсутність підстав для подорожчання бензину

Енергетика
283
Антимонопольний комітет України (АМКУ) і Міністерство енергетики та вугільної промисловості мають намір зберегти вартість нафтопродуктів в Україні на існуючому рівні, і комітет реагуватиме на його підвищення при стабільному валютному курсі і світових цінах на нафту.
"Якщо ми зараз, при стабільному курсі долара і євро, і тенденції зниження ціни на нафту побачимо підвищення ціни в роздробі, ми будемо його вважати необґрунтованим і будемо застосовувати конкурентне законодавство до основних нафтотрейдерів", - сказав перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін в Києві у вівторок.
За його словами, вартість нафтопродуктів після обґрунтованого його підвищення в лютому-березні у зв'язку зі зростанням світових цін на нафту стабілізувалася. "Зараз ціна більш-менш стабільна на всі марки бензину", - зазначив керівник антимонопольного відомства.
АМКУ забезпечує державний контроль із захисту економічної конкуренції в підприємницькій діяльності, здійснює контроль над концентрацією та погодженими діями суб'єктів господарювання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас