АМКУ зобов'яже забудовників завершити будівництво житлових недобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'яже забудовників завершити будівництво житлових недобудов

Нерухомість
326
Антимонопольний комітет України (АМКУ) планує перевірити будівельні компанії на предмет наявності житлових недобудов і зобов'язати забудовників завершити будівництво цих об'єктів.
Про це повідомив голова відомства Василь Цушко під час "круглого столу" на тему "Проблемні питання, що стримують розвиток конкуренції на ринку будівництва житла" в Києві у вівторок.
"Ми вважаємо, що тут (недобудовані житлові будинки - ІФ) є прояв недобросовісної конкуренції: отримавши ділянку землі і почавши будівництво, конкретний суб'єкт не продовжує це будівництво і фактично не дає іншим розвивати його", - сказав він.
Крім того, за словами Цушка, зупинка будівництва житлового об'єкта може бути розглянута як факт недобросовісної реклами. "Коли ви заманювали людей, залучали кошти, ви ж обіцяли виконати свої зобов'язання. І ви цю позицію теж порушили", - сказав він, звертаючись до присутніх на "круглому столі" представників будівельних компаній.
У той же час глава АМКУ висловив надію на сприятливе вирішення ситуації з об'єктами незавершеного будівництва та закликав забудовників до пошуку вирішення проблем, пов'язаних з ними. "Якщо ми не знайдемо спільний вихід, ми будемо застосовувати ті важелі, які дозволяє антимонопольне законодавство, щоб стимулювати бізнес, який взявся будувати: або добудував, або продав, або оголосив себе банкрутом і відмовився від будівництва", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас