Українцям заборонять пікніки і прогулянки в лісі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям заборонять пікніки і прогулянки в лісі

1233
Робота по забороні відвідування лісів у поточному році вже виконана на 80%. Про це під час прес-конференції розповів головний спеціаліст управління державної охорони і захисту лісів Державного агентства лісових ресурсів України Роман Ільїн, пише УНН.
"Минулого року обласними адміністраціями були видані приписи, якими заборонялося відвідування лісів населенням. В цьому році ця робота відновлюється. На сьогодні вона виконана на 80%, тобто главами обласних адміністрацій видано приписи про заборону відвідування лісів населенням", - повідомив Ільїн.
Він зазначив, що ця робота проведена досить ефективно. "Люди не йдуть в ліс - відповідно, немає пожеж. Якщо порівняти за кількістю і за площею пожеж з попередніми роками, то в 2011 році було зафіксовано найменшу кількість і площу за останні 5 років", - додав він.
Ільїн нагадав, що сьогодні за порушення пожежної безпеки в лісах існує адміністративна, а також кримінальна відповідальність. За його словами, адміністративна відповідальність тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних податком мінімумів, тобто від 17 грн. "Не треба забувати, що існує і кримінальна відповідальність. Це стаття 245 Кримінального кодексу України - карається обмеженням волі на термін від 2 до 5 років, а якщо призводить до загибелі людей, то від 5 до 10 років", - зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас