Індія вийшла у світові лідери з виробництва спаму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія вийшла у світові лідери з виробництва спаму

149
Індія стала першою в списку країн-джерел спаму в світі в першому кварталі поточного року, за даними компанії Sophos, яка займається інформаційною безпекою.
Серед усіх листів зі спамом з Індії було передано 9,3% у першому кварталі 2012 року, в той час як з США - лише 8,3% листів, повідомляють в компанії. Раніше США були лідером за обсягом переданого спаму - в аналогічний період 2011 року на американські листи зі спамом припадало 13,7%, в той час як частка Індії, що займає друге місце, склала 7,1%.
Третє місце в рейтингу займає Південна Корея (5,7%), а на четвертому місці опинилися Індонезія і Росія (по 5% кожна). В цілому розробник захисного ПЗ виділив 12 країн з найбільшою кількістю спаму, на які припадає близько 60% від усього обсягу небажаних листів.
Як відзначають експерти, обсяг спаму в світі в порівнянні з минулим роком зменшився, оскільки шахраї все частіше працюють в соціальних мережах через неефективність звичайних поштових розсилок.
У той же час кількість листів зі шкідливими програмами або зі спробами вивідати у користувачів їхні особисті дані збільшилася.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що 13 країн постраждали від вірусу, що блокує комп'ютер від імені поліції. Пізніше стало відомо, що понад 300 тис. користувачів у всьому світі можуть втратити доступ до інтернету.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас