У українців крадуть гроші з банкоматів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У українців крадуть гроші з банкоматів

989
У МВС України повідомили, що збільшилася кількість випадків викрадення грошей з електронних платіжних карт громадян за допомогою скімерів.
За словами заступника начальника відділу боротьби з кіберзлочинністю Леоніда Тимченка, тільки за 2011 рік міліція зафіксувала 45 випадків викрадення банківської інформації. У першу чергу хакери збирають PIN-коди, і вже потім крадуть безготівкові гроші з карт. А у зв'язку з Євро-2012 такі злочини різко активізувалися.
Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко вважає, що система захисту для банків коштує мільйони, і тому ніхто не буде її встановлювати. "Я не думаю, що воно настільки серйозно, щоб створювати проблеми для банків. Є прилади, що встановлюються на банкомати й моментально фіксують появу цих накладок. Воно відразу сигналізує, що такий пристрій є, його просто знімають і все. Але це досить дорогий пристрій. Якщо у банку велика мережа банкоматів, а цей пристрій коштує близько 400-500 доларів, чи готовий банк понести ці витрати?", - запитує Сугоняко.
Скімер: інструмент для зчитування магнітної доріжки платіжної картки - являє собою пристрій, що встановлюється в картоприймач, і картрідер на вхідних дверях в зону обслуговування клієнтів у приміщенні банку. Являє собою пристрій з магнітної голівкою, яка зчитує, підсилювачем - перетворювачем, пам'яттю і перехідником для підключення до комп'ютера. Скімери можуть бути портативними, мініатюрними. Основна ідея та завдання скімінгу - зчитати необхідні дані (вміст доріжки/треку) магнітної смуги карти для подальшого відтворення її на підробленій. Таким чином, при оформленні операції по підробленій карті авторизаційний запит і списання грошових коштів по шахрайській транзакції будуть здійснені з рахунку оригінальної, "скімованої" карти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас