Суд почав розглядати другу справу проти Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд почав розглядати другу справу проти Луценка

Кримінал
358
Сьогодні, 23 квітня, Печерський районний суд Києва розпочав розгляд кримінальної справи зі звинувачення екс-голови МВС України Юрія Луценка в організації незаконного прослуховування і стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка.
На засіданні присутній екс-голова МВС Юрій Луценко.
Напередодні адвокат Луценка Олексій Баганець повідомив, що в понеділок "знову відбудеться попередній розгляд справи".
Адвокат пояснив, що це пов'язано з тим, що судовий процес тепер буде проходити в новому складі - за одноосібної участі судді Ганни Медушевської, яка раніше входила до складу колегії разом із Сергієм Вовком та Оксаною Царевич.
Нагадаємо, Юрія Луценка звинувачують у візуванні продовження оперативно-розшукової справи відносно Володимира Сацюка. 5 вересня 2004 р. Віктор Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України на дачі Сацюка, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.
Луценко вже визнаний винним в одній кримінальній справі в скоєнні посадових злочинів і засуджений до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію на вирок Печерського райсуду, яким Луценко засуджений до 4 років позбавлення волі, 15 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас