Корпорація Roshen вклала в модернізацію вінницького фонтана 6,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорація Roshen вклала в модернізацію вінницького фонтана 6,5 млн грн

310
У модернізацію найбільшого в Європі плавучого, світломузичного Фонтана Roshen, розташованого у Вінниці в руслі річки Південний Буг, корпорація Рошен і Фонд Петра Порошенка інвестували понад 6,5 млн грн.
Про це повідомив під час брифінгу засновник Фонду, міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.
Як повідомляється, 22 квітня Фонтан Рошен відновив свою роботу після зими і була презентована нова шоу-програма.
За словами Порошенка, сьогодні вінничани зможуть побачити абсолютно новий фонтан.
"Ми можемо стверджувати, що фонтан став справжньою візиткою не тільки нашого міста, а й України. Недавно, будучи в Йорданії з державним візитом... Король подарував мені книгу арабською мовою, видану після відвідування їхніми фахівцями України. У книзі була єдина картинка, присвячена Україні, - це був наш вінницький фонтан", - зазначив Порошенко.
Зокрема, як підкреслив міністр, за вищеназвану суму була проведена модернізація фонтана: встановлено три додаткові лазерні системи, що значно збільшує кількість спецефектів і дозволяє зробити його шоу-програму набагато розмаїтішою.
Крім того, Порошенко зазначив, що на Набережній Рошен в 2012 році були прокладені додаткові кабельні системи; встановлені акустичні системи і допоміжні системи звуку, що дозволяють посилити якість і сприйняття самої шоу-програми фонтана. Встановлена і нова система зрошення газонів, проведено благоустрій Набережної і майже завершено її озеленення.
Порошенко також не відкидає, що свято відкриття фонтана може перетворитися на традиційний фестиваль.
Нагадаємо, найбільший в світі річковий світломузичний фонтан на відкритих водоймищах і реконструйована Набережна Roshen були відкриті 4 вересня 2011 року. Тоді на це урочисте дійство зібралося понад 70 тисяч людей.
Розташований в руслі річки Південний Буг фонтан має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м, він обладнаний лазерною установкою, що дозволяє демонструвати анімаційні ролики безпосередньо на струменях фонтану.
Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект був повністю реалізований за рахунок інвестиції Фонду Порошенка. Його загальна вартість перевищує 70 млн грн.
З моменту відкриття 4 вересня і до закриття сезону 2011 року - 15 жовтня унікальний вінницький фонтан відвідали понад 500 тисяч осіб, а туристичні фірми України та закордонних країн включили його до переліку туристичних об'єктів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас