Київські квартири готуються до здешевлення? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські квартири готуються до здешевлення?

Нерухомість
11144
Все частіше і частіше звучать гнівні висловлювання експертів про те, що житло в Києві є надмірно дорогим. А враховуючи той факт, що на невиправдану вартість квадратних метрів нарікають вже не тільки профільні чиновники, але навіть вище керівництво країни, то є надія, що забудовники сприймуть цей меседж як сигнал до дії.
Якщо порівняти аналогічне житло в Туреччині і в Україні, то остання значно програє. Якщо продаж ламінату Alloc оптом в Санкт Петербурзі, припустимо, тоннами йде в Україну, це зовсім не означає, що хоча б дощечка імпортного хорошого ламінату виявиться на підлозі квартири в київській новобудові. Тому що там не буде взагалі ніяких дощечок. Українські будинки здаються з нуля - іноді не те що підлог чи міжкімнатних дверей немає - унітазу і то не передбачено.
У Туреччині навіть в голову не прийде пропонувати покупцеві придбати голу сіру коробку, в яку потрібно вкидати час і гроші, щоб там можна було не те що жити, але хоча б ночувати. Там всі квартири здаються повністю придатними для життя - обов'язково готовий санвузол з кахлем і сантехнікою, вбудована кухня, світильники на стелі, вбудована шафа. На підлозі зазвичай плитка, або ж, за бажанням клієнта - ламінат. Що українські, що російські, що турецькі складові для ремонту коштують приблизно однаково. Діляться лише на класи - будматеріали можуть бути економ-класу, а можуть бути елітними і дуже дорогими.
При всьому при цьому квартира на узбережжі Середземного моря виходить значно дешевше від тієї, яка розташована в 60-90 кілометрах від Чорнобильської АЕС, крім того, вона буде відремонтованою і придатною для життя.
Вже зараз експерти говорять про те, що якщо прибрати корупційну складову, на вартості квартир це позначиться зниженням ціни на 20-30% як мінімум. Поза очі ж стверджується, що якщо український забудовник захоче працювати з європейською рентабельністю (до 20%, а не 100-200%, як зараз), то ціна київської квартири буде починатися з 20 000 доларів.
За матеріалами:
Завтра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас