Експерт: Влада винна в тому, що українці не довіряють гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Влада винна в тому, що українці не довіряють гривні

Валюта
2078
Недовіра громадян України до національної валюти виникла через дії влади. Таку думку висловив старший юрист Всеукраїнської громадської організації захисту прав споживачів фінансових послуг Анатолій Соболевський в ефірі Українського радіо.
"Коли в нашій країні доларизація - 60%, за три-чотири місяці Національний банк втрачає 6-8 мільярдів доларів, які вилучають українці і зберігають у валюті, то це проблема держави, що вона не змогла забезпечити стабільність і довіру саме до нашої української грошової одиниці", - цитує Соболевського Gazeta.ua.
За його словами, формування у населення довіри до гривні є тривалим процесом.
"Потрібно поетапно виводити нашу країну, можливо, роками і десятиліттями з цієї доларизації, і тоді приймати обмеження на доларові депозити або доларові кредити", - вважає Соболевський.
Нагадаємо, раніше фінансовий аналітик Ерік Найман заявив, що очікування парламентських виборів негативно вплине на довіру вкладників до гривні.
За підрахунками експертів, політичні партії під час виборчої кампанії наситять валютний ринок додатковими $2-4 млрд, що може посилити інфляцію і стати загрозою девальвації гривні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас