Що Податкова зробила з Rozetka.UA: версія власника бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що Податкова зробила з Rozetka.UA: версія власника бізнесу

6279
У країні говорять про підтримку інтернет-бізнесу і високотехнологічних компаній, а з іншого боку в податковій створюється відділ по "боротьбі" з новітніми технологіями, пише на своїй сторінці в Facebook засновник і співвласник інтернет-магазину Владислав Чечоткін.
"Мабуть, вчора була кульмінація боротьби з кіберзлочинністю новоствореного відділу: група товаришів з більш ніж 10 осіб приїхала громити дата-центр Мірохост і шукала сервери, на яких працює сайт rozetka.ua. В цей же час 5 інших "бригад" заблокували роботу двох десятків інших компаній", - пише він.
При цьому підприємець, чию компанію звинувачують у несплаті податків на мільйони гривень, запевняє, що "керували операцією польові командири на Хаммерах".
Всього за його оцінками у вчорашній перевірці було задіяно понад 150 осіб особового складу, і лише один офіс партнерів компанії обробляли 27 осіб.
"Зараз робота частини компаній розблокована, але частина нападників продовжують блокування роботи декількох компаній", - пише він, і заявляє, що на місці групами керували співробітники Главку податкової міліції України.
Також Чечоткіну не зрозуміло, чому за актом, нібито написаним в червні 2011 р., який на момент порушення справи все ще проходив апеляцію в ДПС України, 30 березня 2012 року "терміново порушують кримінальну справу".
"Чому Главк присутній на всіх обшуках у справі, яку веде Печерський район? Чому слідчий каже, що у нас претензій немає - а співробітник Главку говорить: Ні! Є!", - підкреслює співвласник Rozetka.ua.
Він запевняє також, що напередодні 24 підприємства і майже 3000 осіб не працювали і навряд чи будуть працювати сьогодні. "Основний сервер "хакери" з податкової фізично зламали, сайт переїхав...", - додав він.
Як повідомлялося, 19 квітня в хостингову компанію Mirohost прийшли представники податкової інспекції з метою вилучити сервери найбільшого інтернет-магазину України - Rozetka.ua.
Після цього українські ЗМІ з посиланням на ДПС повідомили, що товариство з обмеженою відповідальністю Розетка.уа звинувачують в ухилянні від сплати податків на суму близько восьми мільйонів гривень.
Пізніше стало відомо, що в квітні цього року за матеріалами співробітників податкової міліції, на підставі акта перевірки порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України стосовно директора ТОВ Розетка УА, яке здійснює свою діяльність в сфері інтернет-торгівлі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас