Податкова міліція: Техніка і сервери під час обшуку компанії Rozetka.ua не вилучалися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція: Техніка і сервери під час обшуку компанії Rozetka.ua не вилучалися

708
Працівники податкової міліції не вилучали комп'ютерну техніку, сервери і товари, що належать ТОВ "Rozetka.ua", під час обшуку у зв'язку з порушенням кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків, повідомив начальник управління організації та розкриття податкових злочинів столичного управління податкової міліції Олексій Чорнобай на брифінгу в четвер.
"Ніяких дій з припинення або перешкоди діям безпосередньо компанії Rozetka.ua не було. Тобто, діяльність підприємства не паралізована", - сказав він.
Чорнобай запевнив, що робота сайту не може бути припинена внаслідок дій податківців. Він також пояснив тимчасове припинення роботи сайту умовами проведення слідчих дій, які забороняють використовувати засоби зв'язку.
За словами Чорнобая, податкова міліція проводила дві позапланові перевірки ТОВ "Rozetka.ua" в жовтні 2011 року і в березні 2012 року, на підставі яких стосовно директора підприємства було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу.
Як повідомлялося з посиланням на прес-службу Київської податкової міліції, відомство звинувачує ТОВ Rozetka.ua в ухиленні від сплати податків на суму 8 млн грн.
"За оперативною інформацією, бізнесмени завозили товари з-за кордону за заниженими цінами. Це дозволяло отримувати надприбутки, які переводилися в тінь через рахунки фіктивних фірм. В результаті цих угод державний бюджет втрачав мільйонні суми податків, а за кордон нелегально виводилися валютні кошти. Зараз в офісах підприємства проводяться слідчо-оперативні дії", - йдеться в повідомленні.
Дещо раніше повідомлялося, що в четвер в офісі хостинг-провайдера Mirohost (Київ) проводиться обшук, за попередніми даними, податковою міліцією.
Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що обшук в офісі хостинг-провайдера Mirohost пов'язаний з припиненням роботи найбільшого інтернет-магазину електроніки Rozetka.ua.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас